LIMOUSIN

RUNDEREN

France Limousin Slagerij Poldervaart staat garant voor en bekend om zijn Limousin runderen die geboren, gemest en geslacht zijn in de Franse streek, de Limousin.

 

Onze runderen hebben een stamboek dat ruim een eeuw bestaat. Sinds 1886 wordt dit boek bijgehouden, zodat de afkomst van de dieren gegarandeerd kan worden. In 1960 werd de regio Limousin gevormd vanuit verschillende departementen in Frankrijk. De Limousin streek heeft een zeldzaam eigen karakter en bevat veelal een agrarisch landschap (gras- en akkerlanden). De streek staat bekend om de Limousin(rund) koeien. Bij aankomst in de streek wordt je overgoten door een nostalgische en vredig gevoel met een stabiel en rustig klimaat. De agrarische cultuur is eeuwenoud en rust en ruimte staan centraal. De koeien in de heuvelachtige weides hebben meer dan 100 hectare grond tot hun beschikking. Het is een streek waar ambacht, passie en zorg voor de koeien en het landschap in de familiebedrijven wordt doorgegeven van vader op zoon. Er bestaat een immens respect voor cultuur en natuur. De Limousin streek heeft hierdoor iets tijdsloos weten te behouden met een goede balans tussen dier en mens.

 

Onze importeur, Valk Viande importeert uitsluitend runderen van het zuivere Limousin-ras die geboren en gemest zijn in de Franse Limousinstreek.


De levensloop van onze Limousins kenmerkt zich door natuur- en diervriendelijkheid. De dieren grazen in de vrije ongerepte natuur, al een eeuw lang! De boeren houden vast aan de traditionele fokwijze. Iedereen, die de Limousin bezocht heeft, zal de eindeloze ruimte en rust ervaren hebben. Stress is hier zeldzaam. Deze rust beleven ook de dieren. Ze groeien op in alle harmonie en kalmte, grazend in de prachtige heuvels van de Limousin.
 

De boeren worden verplicht zich te houden aan het Cahier des Charges. Hierin staat beschreven dat het toedienen van hormonen en preventieve antibiotica ten strengste verboden is. Kalfjes komen voor meer dan 98% op natuurlijke wijze ter wereld. Eenmaal geboren blijven de kalfjes bij hun moeder in de weide en kunnen ze zich tegoed doen aan moedermelk tot dat zij zelf de grassen en kruiden kunnen vinden in de weide.
 

Het rundvlees is overwegend mager, met een mooie, fijne structuur en een fantastische “wilde” smaak. Omdat het vlees op een rustige, natuurlijke manier tot stand gekomen is, is het rendement beduidend hoger dan regulier vlees. Het natuurlijke Limousin vlees heeft nauwelijks gewichtsverlies als u uw stukje vlees bereid.


De runderen worden op traditionele wijze gehouden. Dit betekent dat de runderen vrij grazen, écht in de vrije natuur in de Limousin. Als het weer het toelaat heel het jaar door. Overtreding van het Cahier des Charges heeft levenslange uitsluiting van de keten ten gevolge. Een strenge maatregel, maar noodzakelijk om de kwaliteit en zuiverheid te kunnen garanderen.


Met ons natuurlijke Limousin vlees weet u zeker dat het met de zuiverheid gegarandeerd goed zit en dat u onbezorgd kunt genieten van het beste dat Frankrijk op vleesgebied te bieden heeft.
 

  • White LinkedIn Icon
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon

* Prijswijzigingen en typefouten onder voorbehoud

©2019 Slagerij Poldervaart