POULET D'YVONNE

KIPPEN

Deze Franse scharrelkip uit de Bourgogne heeft uitgebreid buiten kunnen scharrelen op een diervriendelijke boerderij in Frankrijk.

 

In de Bourgogne in de omgeving van de rivier l'Yonne staan kleinschalige stallen met ruime buitenuitloop in de weilanden.

 

Elke morgen wordt er buiten graan uitgestrooid om de scharrelkippen in de weide te laten scharrelen tussen gewassen en brandnetels. Deze laatste geven de kip extra kracht, de kippen zijn hierdoor gezonder en wat vetter wat de smaak absoluut ten goede komt.

De Poulet d’Yvonne is een langzaam groeiend ras. Zij krijgen voeding zonder toevoegingen van groeibevorderaars of antibiotica.

 

Doordat de scharrelkippen natuurlijk gedrag kunnen vertonen en vrij leven zonder stress blinken zij uit in vitaliteit. Hierdoor is het vlees uitstekend mals en lekker stevig van smaak.

 

De slacht leeftijd van de Poulet d´Yvonne is 56 dagen.
 

Scharrelkip die met de grootste zorg diervriendelijk heeft geleefd. Dit wordt gecontroleerd door de Franse controle instellingen. Tevens is Poulet d´Yvonne beloond met het 2 sterren Beter Leven keurmerk van de dierenbescherming.

  • White LinkedIn Icon
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon

* Prijswijzigingen en typefouten onder voorbehoud

©2019 Slagerij Poldervaart